en | es

Buscar empleo  relacions

¿Buscas empleo de relacions? Tenemos 810 empleos vacantes de relacions, elige las ofertas de empleo que mejor se adapten a tu perfil en nuestra bolsa de trabajo. Tenemos puestos vacantes en poblaciones como Madrid Barcelona Sant Cugat del Vallès y en Puigcerdà.

Otras personas que buscaban empleo de  relacions también han buscado por  relacions laborals.

Ejemplos de búsqueda:  envasadora · alimentacin · deportivos · fiscais · international · fisioterapeuta · descarga · instaladores · administrador · posisionament  [+]
Empresa

Adecco Manresa està seleccionant personal per cubrir suplències, vacances en entitad finançera a Puigcerdà. Se requiere: - Grau finalitzat en economia, relacions laborals, Ade, o similar - Experiència en banca, almenys 6 mesos - Disponibilitat per realitzar suplències Se ofrece: - Contractes temporals de duració indeterminada. Hi ha la possibilitat d´anar realitzant diverses substitucions.

Personal per a la Banca Puigcerdà Puigcerdà 22-09-2017
Empresa

El teu àmbit professional són els RRHH? T'agrada establir relacions comercials? Si t'agraden els reptes i tensiniciativa, constància, orientació al client i a l'assoliment d'objectius, aquesta és la teva oportunitat. Vine a formar part del nostre projecte; amb nosaltres podràs desenvolupar les teves capacitats comunicatives i de gestió, per donara conèixer els nostres serveis de RRHH a la comarca.-Experiència realitzant tasques en el sectorde recursos humans, preferiblement dins l'àrea comercial. -Vehicle propi. -Capacitat de comunicació, orientació a objectius, orientació al client, treball en equip i actitud proactiva. -Residència al Vallès Oriental.

Gestor Comercial RRHH Barcelona 20-09-2017
Empresa

El nostre client és una important Fundació d’àmbit de la cultura catalana Busquem un professional dinàmic, creatiu, innovador i empàtic que gestioni la conceptualització i execució de l’estratègia de comunicació (ON i OFF) i de màrqueting de la Fundació. Ha de ser un professional enfocat a resultats i a incrementar l’impacte social de la Fundació, mitjançant entre altres, de la creació i desenvolupament de l´estratègia digital. Tasques principals: •Definició, execució i seguiment del pla de comunicació i màrqueting de la Fundació i de una editorial i Museu depenent d´ella. •Conceptualització i execució de l’estratègia digital amb l’objectiu de ser referents al sector cultural. •Redacció i enviament de continguts: notes de premsa, premis, invitacions, presentacions, articles, catàleg, continguts patrocinats, encàrrecs de la directora… •Edició de materials gràfics. •Actualment, manteniment del web, i a mig termini, liderar el procés de creació dels nous webs de la Fundació, l’Editorial i el Museu. •Redacció i edició dels newsletter i altres campanyes d’email màrqueting com ara la convocatòria de premis a través del butlletí electrònic. Mailchimp. •Coordinació del clipping dels impactes on i off line (una agència proveeix les notícies). •Relació amb periodistes, prescriptors i líders d’opinió •Organització d’actes. •Definició i anàlisi d’indicadors (kpi´s) •Elaboració de campanyes publicitàries i redaccionals de l’activitat de la Fundació i de l´editorial.. •Relació i negociació amb les agències i consultories de comunicació.Requisits i competències: •Llicenciatura en Comunicació, relacions públiques i màrqueting •Formació en Social Media i/o Màrqueting Digital •Coneixement dels mitjans de comunicació catalans, especialment pel que fa a contactes del món cultural i social. •Nivell D de català. •Nivell first certificate d´anglès •Experiència mínima de cinc anys en departaments de comunicació •Coneixement i experiència de les eines: Mailchimp, Google Analytics, WordPress o Drupal i campanyes de paid media en rss. •Persona amb un alt grau de sensibilitat social. •Persona estable i que cerqui implicar-se en un projecte de llarg recorregut.

Responsable de Comunicació Barcelona 14-09-2017
Empresa

- Suport a alumnes, professors i personal - Manteniment informàtic - Resolució d’incidències - Possible participació en tasques de desenvolupament web, programació i bases de dades- Coneixements microinformàtica - Coneixements de connectivitat i xarxes - Coneixement de servidors Microsoft - Coneixement de serveis d’internet - Coneixements de programació i bases de dades - Coneixements d’Office - Es valorarà coneixement de Moodle - Es valorarà coneixements de SIGMA - Es valorarà coneixements d’Alfresco - Es valoraran coneixements en aplicacions de disseny - Bilingüe català i castellà - Anglès mínim nivell de lectura - Habilitat per a les relacions interpersonals

Informàtic (Enginyer Tècnic/Cicle Formatiu Grau Superior) Barcelona 14-09-2017
Empresa

En dependència directa de la Direcció de la Federació, serà l'encarregat de la gestió i seguiment de les següents tasques: * Comunicació: elaboració dels reculls de premsa del sector, elaboració del newsletter, contacte amb els diferents mitjans (especialitzats i generalistes) , seguiment i actualització de la pàgina web, impuls i creació d'articles d'opinió. * Organització d'esdeveniments: proposta i preparació d'actes del sector de transport de viatgers. Entre els actes es troben l'organització de jornades específiques sobre un tema en concret, així com congressos del sector. * Objectiu: posicionament del sector. * Relacions públiques: recolzament en l'elaboració d'escrits dirigits a autoritats i per a esdeveniments concrets. * Formació: Impulsar cursos de formació per als associats a la Federació en matèries de l'àmbit de transport de viatgers. * Acords de col·laboració amb proveïdors i entitats. * Assistència a reunions diverses recolzant a la Direcció. Entre d'altres destacar: reunions amb l'Ajuntament de Barcelona, Autoritats territorials del transport, Departament de Territori i Sostenibilitat.   * Tipus de relació professional: Contracte * Tipologia de contracte: Temporal * Durada de contracte: 1 any, possibilitat de conversió en indefinit * Nú Hores setmanals: 40 * Horari: Jornada partida * Retribució bruta anual: 25.000 Euros * Categoria professional: Tècnics superiors i assimilats * Formació reglada requerida: o Grau en Ciències Socials i Jurídiques o o Llicenciatura en Publicitat i Relacions Públiques * Experiència prèvia: Sí * Temps d'experiència: <1 * Coneixements informàtics: o Plataformes mailchimp,  wordpress, etc. * Competències personals més desenvolupades: o Creativitat o  Orientació al Client o  Comunicació o  Orientació Estratègica * Idiomes: o Anglès - Avançat o Castellà - Avançat o Català - Avançat

71223 - Responsable comunicació Barcelona 05-09-2017
Empresa

Empresa de Sallent, necessita incorporar un perfil d'aplicador de programa RP. La persona seleccionada, haurà d'instaurar el programa als diferents departaments de l'empresa i assessorar al client. Realitzarà tasques comercials, com visitar clients, fer demostracions del producte i ensenyar el seu funcionament.- Estudis de Grau empresarial o ADE - Imprescindible ser coneixedor delmónempresarial i el seu funcionament - Conèixer molt bé les diferents àrees de l'empresa. Ha de saber de gestió empresarial. - Disponibilitat per viatjar per tot Catalunya. La feina comporta anar a visitar el client a la seva empresa, per tantdesplaçar-seesvital per aquest lloc de treball. - Persona dinàmica i empàtica, amb dots per a les relacions humanes. - Alta capacitat d'aprenentatge. La persona seleccionada, haurà de ser capaç d'absorbiruna gran quantitat de coneixements, sobre el programa RP que és complex.

Assessor Tècnic - Instaurador de RP Barcelona 29-08-2017
Empresa

El teu àmbit professional són els RRHH?   T'agrada establir relacions comercials?   Si t'agraden els reptes i tens iniciativa, constància, orientació al client i a l'assoliment d'objectius, aquesta és la teva oportunitat.   Vine a formar part del nostre projecte; amb nosaltres podràs desenvolupar les  teves capacitats comunicatives i de gestió, per donar a conèixer els nostres serveis de RRHH a la comarca. * Experiència realitzant tasques en el sector de recursos humans, preferiblement dins l'àrea comercial. * Vehicle propi. * Capacitat de comunicació, orientació a objectius, orientació al client, treball en equip i actitud proactiva. * Residència al Vallès.

Gestor Comercial RRHH Sant Cugat del Vallès 27-07-2017
Empresa

El teu àmbit professional són els RRHH? T'agrada establir relacions comercials? Si t'agraden els reptes i tensiniciativa, constància, orientació al client i a l'assoliment d'objectius, aquesta és la teva oportunitat. Vine a formar part del nostre projecte; amb nosaltres podràs desenvolupar les teves capacitats comunicatives i de gestió, per donara conèixer els nostres serveis de RRHH a la comarca.-Experiència realitzant tasques en el sectorde recursos humans, preferiblement dins l'àrea comercial. -Vehicle propi. -Capacitat de comunicació, orientació a objectius, orientació al client, treball en equip i actitud proactiva. -Residència al Vallès.

Gestor Comercial RRHH Barcelona 27-07-2017
Empresa

Seleccionamos un Técnico Carreras Profesionales y Relación con Empresas para incorporarse en nuestra institución. Sus principales funciones serán: Como Técnico de Carreras Profesionales: - Entrevista personal con alumnos y antiguos alumnos para crear perfil laboral de cara a identificar intereses y objetivo profesional. - Asesoramiento y formación al alumno para la búsqueda de empleo (elaboración de CV, entrevistas, dinámicas de grupo, test, redes profesionales y sociales...) - Intermediación entre alumnos candidatos y empresas: Bolsa de Prácticas y Bolsa de Empleo. - Gestión de la firma de los anexos y proceso administrativo asociado. - Organización de Encuentros Universidad-Empresa y Foros de Empleo. Colaboración en eventos del departamento y de la Universidad. Como Relación con Empresas: - Visitas comerciales a empresas con el objetivo de generar nuevos convenios y buscar nuevas ofertas de prácticas, empleo y otros programas del departamento. - Mantener la buena relación con las empresas existentes para ampliar las posibilidades de colaboración. - Abrir nuevas oportunidades de negocio con las empresas con las que mantenemos relación.Se requiere: - Conocimiento del mercado laboral. - Experiencia realizando entrevistas laborales y que domine los procesos de búsqueda de empleo. - Capacidad comercial. - Buen nivel de inglés. - Disponibilidad a movilidad entre sedes. - Estudios Superiores.

Técnico Carreras Profesionales y Relación con Empresas (Interinidad) Madrid 17-07-2017
Empresa

Seleccionamos un Técnico Carreras Profesionales y Relación con Empresas para incorporarse en nuestra institución. Sus principales funciones serán: Como Técnico de Carreras Profesionales: - Entrevista personal con alumnos y antiguos alumnos para crear perfil laboral de cara a identificar intereses y objetivo profesional. - Asesoramiento y formación al alumno para la búsqueda de empleo (elaboración de CV, entrevistas, dinámicas de grupo, test, redes profesionales y sociales...) - Intermediación entre alumnos candidatos y empresas: Bolsa de Prácticas y Bolsa de Empleo. - Gestión de la firma de los anexos y proceso administrativo asociado. - Organización de Encuentros Universidad-Empresa y Foros de Empleo. Colaboración en eventos del departamento y de la Universidad. Como Relación con Empresas: - Visitas comerciales a empresas con el objetivo de generar nuevos convenios y buscar nuevas ofertas de prácticas, empleo y otros programas del departamento. - Mantener la buena relación con las empresas existentes para ampliar las posibilidades de colaboración. - Abrir nuevas oportunidades de negocio con las empresas con las que mantenemos relación.Se requiere: - Conocimiento del mercado laboral. - Experiencia realizando entrevistas laborales y que domine los procesos de búsqueda de empleo. - Capacidad comercial. - Buen nivel de inglés. - Disponibilidad a movilidad entre sedes. - Estudios Superiores.

Técnico Carreras Profesionales y Relación con Empresas (Interinidad) Madrid 17-07-2017